HTML

Arany Ember

Aranypiac, aranyárfolyam, aranyrúd, aranytömb, arany befektetés, befektetési arany - www.conclude.hu

HTML

Friss topikok

Linkblog

Clicky

2020.01.31. 13:48 Arany Ember

18% hozam dollárban!

Címkék: árfolyam arany aranybefektetés aranypiac aranyárfolyam

Az arany nemcsak hogy az egyik legjobb teljesítményt nyújtotta 2019-ben, de nagyon sok devizában mérve is történelmi csúcsot döntött. Eközben a WGC (Arany Világtanács) szerint az egyre erősebb világpiaci és geopolitikai kockázatok, a csökkenő reálkamatok és a globális gazdasági növekedés lassulása lesz nagy hatással a sárga nemesfém árfolyamára 2020-ban.

Dollárban mérve az arany árfolyama 18%-ot emelkedett, ezzel nem csak az egyes részvénypiacokat, hanem a jelentősebb kötvények teljesítményét is felülmúlta. A megemelkedett árak ellenére a befektetők vásárlási kedve továbbra sem csillapodik, melyhez betársul még a jegybankok kereslete is, továbbá az arany ETF-ek állományának növekedése is számottevő.

Az arany ára csak 2019 decemberében 4%-ot hozott, majd további 6%-kal emelkedett 2020 január elejéig. E figyelemre méltó hozam a globális, geopolitikai és társadalmi feszültségeknek köszönhető nagyrészt, amelyekből valahogy sosem tudunk kifogyni. Érdemes tehát továbbra is gondolkodni a nemesfémekben, és ezt már nem csak párna alatt tartott aranyrudak, vagy a „papíraranynak” csúfolt ETF-ek formájában gondolkodhatunk, hanem a modern kor elvárásainak megfelelően a fizikai befektetési arany már online is elérhető igen kedvező feltételekkel, árazással és rugalmassággal.

A WGC számítása szerint rövidebb idősíkon a spekulánsok pozicionáltsága fogja leginkább meghatározni az arany árának alakulását, közép távon viszont a fundamentális folyamatok lesznek döntő súlyban, ezek pedig továbbra is az árfolyamának emelkedése mellett szólnak.

Tippeljetek!

1. Mennyit hozott az arany forintban 2019-ben?

2. És mennyit fog hozni 2020-ban? Szintén forintban kérjük a tippet.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aranyember.blog.hu/api/trackback/id/tr4015448652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása