HTML

Arany Ember

Aranypiac, aranyárfolyam, aranyrúd, aranytömb, arany befektetés, befektetési arany - www.conclude.hu

HTML

Friss topikok

Linkblog

Clicky

2010.11.11. 08:30 Arany Ember

Az arany és az infláció

Címkék: infláció befektetés érték arany befektetési arany vásárlóérték

Az arany értéke, valós vásárlóértékét tekintve, nagyjából stabil már évek óta. 1900-ban, az arany unciánkénti ára 20.67 dollár volt, ami mai értékén 503 dollár lenne. A 2008 decemberéig tartó 5 éves ciklusban az arany ára átlagosan körülbelül 606 dollár volt unciánként. Tehát a valódi arany ára elviselte a múlt évszázadra jellemző elsöprő változásokat és a gyakori geopolitikai sokkokat is, sőt mi több, még nőtt is a vásárlóereje. Ezzel szemben, a valós érték a legtöbb valuta esetében általában csökkent.

 
Az aranyba befektetők egyre több kutatási eredményt megerősítve utalnak arra hogy az arany a legjobb értékmegörző befeketetés és a legjobb eszköz az infláció ellen. Piaci ciklusok jönnek és mennek, de kiterjedt kutatásokban számos közgazdász bebizonyította, hogy hosszú távon, tekintev az inflációs és a deflációs időszakokat, az arany megtartotta a vásárlóerejét.
 
Rövid távon előrejelezve a tapasztalatok azt mutatják, hogy az arany eltérhet a hosszú távú inflációs-fedezeti értékétől és a jelenlegi tartósan élénk időszak után ismét kínálhat majd vonzó befektetési lehetőségeket. 
 

Befektetési arany-ezüst

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aranyember.blog.hu/api/trackback/id/tr512441031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása