HTML

Arany Ember

Aranypiac, aranyárfolyam, aranyrúd, aranytömb, arany befektetés, befektetési arany - www.conclude.hu

HTML

Friss topikok

Linkblog

Clicky

2010.11.15. 12:45 Arany Ember

Afgán aranykincsek a British Museum-ban

Címkék: árfolyam kiállítás befektetés afganisztán kincs british arany museum afgán aranybefektetés aranykincs

Afganisztánból származó aranytárgy-gyüjtemény lesz látható a British Museum-ban, miután az ázsiai ország kormánya aláírt egy megállapodást az Egyesült Királyság kormányával.
 
A "felbecsülhetetlen értékű" műalkotások 1978-ban, Észak-Afganisztánban kerültek elő egy szovjet régész felfedezése nyomán, miután 2000 évet pihentek a föld alatt.
Többek közt ékszerek, érmék, temetési dísztárgyak, üvegtárgyak, valamint egy összecsukható korona is előkerült. A műtárgyak 2003-ban bukkantak fel újra, miután az 1992-től 1996-ig tartó polgárháború alatt nyomuk veszett.
 
A British Museum "Afganisztán, a világ keresztútja" néven tervezi megnyitni a kiállítást.
Kanada, Franciaország, Németország és az Egyesült Államok már bemutatta a gyüjteményt. Az afgán kormány szeretné felhasználni a kincseket arra, hogy megalapozza vele egy saját nemzeti múzeum anyagi alapjait is.
 
Az aranykincs mindenhol szigorú biztonsági intézkedések alatt van, viszont a BBC megjegyezte, hogy afgán tisztviselők aggódnak amiatt, hogy hasonló szintű védelmet valószinűleg nem tudnak majd biztosítani a saját országukban.
 
 

 

Befektetési arany-ezüst

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aranyember.blog.hu/api/trackback/id/tr282449926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása