HTML

Arany Ember

Aranypiac, aranyárfolyam, aranyrúd, aranytömb, arany befektetés, befektetési arany - www.conclude.hu

HTML

Friss topikok

Linkblog

Clicky

2010.10.25. 20:56 Arany Ember

Mr. Britt: a leghíresebb aranyásó

Címkék: befektetés arany befektetési aranytömb aranypiac aranyárfolyam aranyrúd conclude

Egy régészeti ásatáson most kerültek napvilágra egy régi kunyhó maradványai, amely egykor egy aranyásó otthona lehetett, és a kor talán első ilyen építménye is volt egyben.

A Dél-oregoni Egyetem kutatói  előzör egy agyagból készült vízvezeték- csövet fedeztek fel, aminek a követése segített a kutatóknak, hogy megtalálják a helyét és maradványait az eddigi legrégebbi ilyen építménynek a régióban. Az első elemzések szerint a kunyhó a leghíresebb korabeli aranyásóé, Peter Britt-é lehetett, írja Oregon News.

"Bízunk benne, hogy valóban Mr. Britt  kunyhójának maradványait találtuk meg - eddig minden adat ezt támasztja alá" - nyilatkozta az ásatás vezetője, Chelsea Rose.

Peter Britt 1852-ben költözött Jacksonville-be, azzal a szándékkal, hogy aranyat ásson. Később elismert fotográfus és növénykutató lett belőle. A feljegyzések szerint a  terület számos gyümölcsösét és szőlőültetvényét is eredetileg a város leghíresebb lakosa hozta létre.

Jacksonville-ben minden évben ünnepségsorozatokkal, a  "Britt Fesztiválokkal" emlékeznek meg a lakosok a híres 19. századi aranyásóról és fotográfusról, annak egykori birtokán. 

További aranyos érdekességek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aranyember.blog.hu/api/trackback/id/tr192398552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása