HTML

Arany Ember

Aranypiac, aranyárfolyam, aranyrúd, aranytömb, arany befektetés, befektetési arany - www.conclude.hu

HTML

Friss topikok

Linkblog

Clicky

2010.11.19. 13:04 Arany Ember

Megugrott az aranykereslet

Címkék: jelentés befektetés ékszer negyedév arany aranybefektetés aranyárfolyam aranykereslet wgc aranytanács

Megugrott az aranykereslet a harmadik negyedévben: sokan az aranyban látják a biztos befektetést a részvényekkel, illetve devizákkal szemben, de megnőtt az ékszeripar kereslete is - elsősorban Indiában -, és erőteljesen bővült az ipari célú felhasználás Kínában, és másutt is növekszik az ékszeripar, és általában az ipar érdeklődése.

A nemzetközi aranytanács (WGC) szerdán ismertetett adatai szerint az egy évvel korábbihoz képest 12 százalékkal emelkedett a kereslet június-szeptember között, és 922 tonnát tett ki. Értékben ez 36,4 milliárd dollárt jelent, ami 43 százalékkal több, mint tavaly a harmadik negyedévben.

A WGC arra számít, hogy a gazdasági tevékenység élénkülésével az idén a kereslet meghaladja a tavalyi 3474 tonnát, miután az első kilenc hónapban elérte a 2828,5 millió tonnát.

A hivatalos aranykészletek jelentős része a nagy jegybankok és az IMF tulajdonában van, a keresletre az ékszeripar van a legnagyobb hatással,a teljes felhasználás közel 60 százaléka érkezik innen. Ebből a szempontból India számít a legnagyobb szereplőnek, a második Kína.

MTI

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aranyember.blog.hu/api/trackback/id/tr72459216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása